Min melodi

Så sitter jeg her med ryggen til et furutre omgitt av grønn skog og er stille. Stillheten er min nye venn. Det føles litt feil men også litt trendy. Tiden. Som om jeg tar min egen tid tilbake. Hvorfor skal det føles feil?

 

I stillheten sitter jeg og er mind-full. Mindfulness. Et velkjent ord for det fleste nå. Et ord jeg ikke liker. For jeg ønsker å være ”mind-empty” Mindtemptiness. Tom for støy, ord og tanker som forurenser. Jeg ønsker å være tom i sinnet. Bare min melodi vil jeg høre. Min melodi fra det dypeste i sjelen. Kun den skal spille i harmoni med min hjerterytme og min pust.

 

Det er noe hellig over det å finne frem til sitt indre instrument. Til den melodien som er din. Selvinnsikt. Kjenne forskjellen mellom tanker og bevissthet. Stille spørsmål ved tankene mine. Men ikke la tankene mine bestemme hvem jeg er. Heller ikke la bedømmelsen bestemme hvem du er. For å leve slik, kun lytte til tankene og bedømme alt som man ikke forstår eller kjenner, er å sove. Å leve slik er å sove. Jeg vil være våken. Kjenne jeg lever på nytt og på nytt i hvert øyeblikk.

 

Da blir melodien tydeligere. Min melodi.

 

På innsiden.

 

På utsiden er jeg tilbake til hverdagen. Til livet som leves med mann, barn og hund. Hus og bil. Arbeid og internett. Aktiviteter. Og til alle rollene jeg har i livet som meg. Det er her livet rører på seg og melodien blir svakere og kanskje helt borte.

 

Forfatteren; Kristin Flood, beskriver i sin bok; Amor Fati, hvordan praktisere 50/ 50. 50% på innsiden og 50% på utsiden samtidig. Tillate å ikke være helt konsentrert om det fysiske som skjer rundt oss men samtidig gi plass til å fokusere på vårt indre liv.

 

På innsiden danser jeg til min melodi.

 

På utsiden møter jeg frykten i rollen som mor. For hun, min datter, får meg til å tenke; ”Jeg ser henne selvsikker men så uviten om livet. Fremtiden. Hun har hele hjertet mitt, men er det nok? Vil hun klare å finne sin melodi, den som har en helt spesiell plass i det store symfoniorkesteret – jorden?”

 

50/50

 

Akkurat nå velger jeg 100%. På innsiden og danser videre til min melodi.

Trykk sommer fiolin copy

 

Fra søppel til kunst – Kristiansand Chamber (28.10.2015)

Kunstneren Tove Hertzberg har laget kunst av søppel. Resultatet får du se 12.november. Da åpner kunstutstillingen «Returkunst – Med lyden av gjenvinning» oppe i lokalene hos Returkraft.

Bildetekst: Tove Hertzberg fotograferer til sitt prosjekt på Returkraft.

Hertzberg lager utsmykkinger til arbeidsplasser for å skape en tilhørighet og stolthet på arbeidsplassen. Dette har hun nå gjort sammen med forbrenningsanlegget Returkraft.

– Returkraft er en fabrikk bestående av stål, søppel og støy, men samtidig en bedrift med høy bevissthet rundt egne verdier. Derfor er dette en bedrift som det er veldig spennende å jobbe med, sier Tove Hertzberg.

Når Hertzberg forbereder sitt arbeid, setter hun seg meget godt inn i bedriftens virke. Jobber veldig tett på og på alle nivåer i bedriften. Helt i fra «gutta på gulvet» og opp til ledergruppen.

– For at jeg skal kunne gi et best mulig resultat er det avgjørende for meg å finne ut hva det hele dreier seg. Jeg må ta absolutt alle på alvor. På den måten får de ansatte en stolthet for eget arbeid, sier Hertzberg videre.

Søppel er for mange noe ekkelt, men etter dypdykk i bedriften klarte Hertzberg å skape dette om til noe vakkert. Hun har gjort søppelet om til lotusblomster.

Fra Søppel til Lotusblomst.

– Jeg ønsket å finne noe vakkert. Og i min studie av «søppel-grabben» som kontinuerlig jobber med å blande avfallet og fylle opp brennkammeret, kom ideen med å snu kloa med søppel og gjøre den om til en blomst. Da ble selve aktiviteten et symbol på vekst. Søppelet ble en vakker lotusblomst, sier kunstneren.

Returkraft er veldig fornøyd med samarbeidet.

– Vi er en bedrift som setter verdiene våre høyt, og vi ønsket en utsmykning som skulle underbygge dem. Det synes vi Tove har gjort på en fantastisk flott måte. Der vi så en grabb full av avfall så hun en blomst som åpnet seg, sier Odd Terje Døvik, administrerende direktør hos Returkraft.

– Toves bilder henger nå på veggen i kantina vår, og skaper engasjement, trivsel og stolthet hos våre medarbeidere. De fargelegger rommet på mer enn én måte! At hun nå vil bruke prosesshallen som utstillings- og konsertlokale er selvsagt ekstra stas. Vi har tidligere hatt danseforestillinger ute i anlegget, men dette er første gang vi kombinerer musikk og billedkunst. Så vi gleder oss til forestillingen, og håper mange vil komme for å se og høre, avslutter Døvik.

Det er et gratisarrangement, og det vil også være konsert med studenter fra rytmisk linje ved Universitetet i Agder.

 

returkraft s12 copy